Extra boost voor promovendi bij Fontys

© Shutterstock
Fontys heeft een nieuw promotiebeleid met het doel het aantal promovendi fors te verhogen. De komende jaren komen steeds tien promotiebeurzen beschikbaar voor medewerkers. Zo wil de hogeschool bijdragen aan de verdere kwaliteitsverbetering van het onderwijs en onderzoek. Fontys wil zich ook verder ontwikkelen naar een kennisinstelling met een goede balans tussen medewerkers met een bachelor-, master- en PhD of PD in hun bagage.

Fontysmedewerkers Aukje Veenstra van PenO en Vilma Lenselink van dienst Onderwijs en Onderzoek hebben het promotiebeleid vormgegeven. En met de instemming van de centrale medezeggenschapsraad op 22 september is het beleid een feit.

Verrijking loopbaan

‘Hiermee werken we verder aan onze eigen kennisontwikkeling. Kennisontwikkeling die doorwerkt in het onderwijs en onderzoek, waarmee we weer beter aan kunnen sluiten op vragen uit het werkveld en de maatschappij. Het is fantastisch dat Fontys dit kan doen, ook al omdat het een verrijking kan zijn voor de loopbaan van Fontys-medewerkers’, aldus Aukje.

Aukje Veenstra (l) en Vilma Lenselink
Aukje Veenstra (l) en Vilma Lenselink

De promotietrajecten zijn gekoppeld aan de centres of expertise en de kenniscentra die vallen binnen de zes kennisthema’s van Fontys. Met die kennisthema's verbindt Fontys zich aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken in de regio. ‘Zo spelen we nog meer in op de Fontys for society-gedachte’, aldus Vilma.

Investering

Vanaf 2023 krijgen jaarlijks tien medewerkers de kans in te laten stromen in een promotietraject. Voor het schrijven van een promotieplan wordt de medewerker gedurende een jaar door het instituut of de dienst, waar de medewerker werkzaam is, voor 0,2 fte vrijgesteld. Vanuit een centraal budget wordt de investering in tijd van een promovendus gedekt voor 0,4 fte gedurende maximaal vijf jaar. De eerste beurzen worden begin 2023 uitgereikt, deadline voor het indienen van een aanvraag is 13 januari 2023.

Meer weten over het Fontys promotiebeleid? Neem dan contact op met collega Aukje Veenstra of Vilma Lenselink.

Meer informatie

Auteur: Monique van Laar

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.

Lees meer