Vitaal

Met plezier je werk doen, op een gezonde campus, met volop mogelijkheden om aan je eigen vitaliteit te werken. Daarvoor zet het programma Fontys Vitaal zich in. Op deze pagina vind je inspirerende verhalen, praktische tips en het aanbod aan workshops.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Vitaal Fontys'

 • 3 augustus
 • Vitaal
 • Onderzoekend

Fontys onderzoekt post-covid onder eigen medewerkers

Els van Westrienen en Manon Peeters van Fontys Paramedisch gaan onderzoek doen naar post-covidklachten bij medewerkers. Want daar is nog veel over onbekend. Wat betreft klachten én omvang.

Lees verder
 • 2 juni
 • Vitaal

Mantelzorger? Aarzel niet om hulp te vragen

Ben jij een mantelzorger? Thuis nog druk met de zorg voor iemand anders en wordt dat soms te veel? Fontys biedt op verschillende manieren hulp aan, vertellen Nicole Vissers en Katja Keuning. Er is binnenkort ook een webinar over dit onderwerp.

Lees verder
 • 17 mei
 • Vitaal

Ouderen en alcohol: gezond of ongezond genieten?

Elke dag een glaasje is toch best gezond? Helaas ... en zeker niet voor vijftigplussers. Fontys Hogeschool houdt daarom samen met Novadic-Kentron de masterclass Ouderen en alcohol: gezond of ongezond genieten?

Lees verder

Boegbeelden

  Dennis Arts, docent-onderzoeker 'Actieve leefstijl'

  Hoe krijg je mensen in beweging? Letterlijk. Dat is het thema waar docent-onderzoeker Dennis Arts van Fontys Sporthogeschool zijn hart aan heeft verpand.

  Lees meer

  Frank Bauman, programmamanager Move to Health

  Studenten, docenten en organisaties aan elkaar verbinden, met het doel gezonde werkplekken en een actieve leefstijl te ontwikkelen. Daarvoor komt Frank Bauman 's ochtends zijn bed uit.

  Lees meer

Agenda

Terugkijken: Leven lang werkplezier

De gemiddelde Nederlander zal tot zijn 67ste werken. Het is dus de moeite waard om deze jaren op plezierige wijze in te vullen. Toch lukt dit lang niet iedereen. Volgens Fontysonderzoekers Evelyne Meens en Danae Bodewes zijn motivatie en nieuwsgierigheid goede raadgevers voor meer werkplezier. Wil jij meer plezier ervaren op je werk of zou je anderen hierbij willen helpen? Luister dan naar dit online college.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Vitaal

Financieel Fit

Ben jij leidinggevende en wil je meer weten over het (leren) herkennen van signalen van geldzorgen bij jouw collega’s? Volg dan deze training.

Locatie
Eindhoven
Duur
1 dagdeel
Startdatum
05 oktober
Lees verder
 • Duurzaam
 • Vitaal

Cursus Bewegen in de openbare ruimte

Sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt een steeds grotere tak van sport. Het aantal beoefenaars van duursporten zoals hardlopen, skeeleren, fietsen en wandelen is in de laatste jaren ontzettend veel gestegen. Inmiddels beoefent ongeveer één op de vijf mensen één of meerdere van deze sporten wekelijks. Reden genoeg om je als beleidsmaker of buurtsportcoach verder te ontwikkelen op dit gebied.

Locatie
Externe locatie
Duur
3 dagen
Startdatum
26 september
Lees verder
 • Duurzaam
 • Vitaal

Gedragsverandering: het creëren van gezonde gewoontes

Gedragsverandering is makkelijker dan je denkt. Je moet wel de juiste aanpak en strategieën hanteren. In deze cursus komen recente inzichten uit de gedragswetenschappen aan bod. Je zet deze gericht in. Je onderbouwt je keuzes en komt zo verder dan alleen adviezen. Je leert zowel 'bewuste verandering' te ondersteunen als in te spelen op 'automatisch gedrag' (gewoontes en impulsen).

Locatie
Eindhoven
Duur
1 dag
Startdatum
05 oktober
Lees verder
 • Vitaal

Voedingscoaching bij Leefstijltraining+

Vind je het soms lastig om verantwoorde keuzes te maken die samenhangen met voeding? Of zijn er problemen waar jij tegenaan loopt? Dan is Leefstijltraining+ de oplossing voor jou. Leefstijltraining+ is een organisatie vanuit Fontys waar je door middel van 1 op 1 gesprekken of trainingen kan werken aan je gezondheid.

Locatie
Eindhoven
Lees verder
 • Vitaal

Fontys Vitaal masterclass 2: de overgang

In deze masterclass hoor je wat er precies in je lijf gebeurt tijdens de overgang, welke gevolgen dat heeft en hoe je ermee kunt omgaan. Tip van de sluier: een verandering in je eetpatroon kan helpen.

Locatie
Online
Lees verder