Onderzoekend

Onderwijs en onderzoek gaan bij Fontys hand in hand. Lectoren, docenten en studenten werken samen met het werkveld aan maatschappelijke vraagstukken - Fontys for Society. Op deze pagina lees je wat dat betekent in de praktijk. 

Nieuws en achtergrond thema Onderzoekend

 • 29 november
 • Onderzoekend

Heel Fontys informatievaardig met ‘Zoekwijzer’

Informatievaardigheden en een kritische houding zijn essentieel om in deze informatiemaatschappij te kunnen functioneren. Informatiespecialisten van Fontys maakten daarom de online cursus Zoekwijzer.

Lees verder
 • 17 november
 • Onderzoekend

Publinova ontsluit onderzoek Fontys voor breed publiek

Onder de noemer Nationaal Platform Praktijkgericht Onderzoek is de afgelopen jaren gewerkt aan een manier om alle informatie over en kennis uit het Nederlandse praktijkgericht onderzoek op één centrale plaats samen te brengen en vindbaar te maken. Het resultaat is Publinova.

Lees verder

Boegbeelden

  Danae Bodewes, onderzoeker Learning Society

  Hoe kun je nieuwsgierigheid en ondernemerschap bij studenten prikkelen en verder ontwikkelen? Dat onderzoekt Danae Bodewes. Ze zette onder meer de leerlijn ‘de ondernemende student’ op.

  Lees meer

  Gerard Schouten, lector AI en Big Data

  Data spelen een sleutelrol in het werk van Gerard Schouten. Ze bevatten veel meer informatie dan je kunt bedenken en dat is een spannend idee. Big Data kunnen bijdragen aan uitdagend en actueel onderwijs, is zijn visie.

  Lees meer

  Bart Wernaart, lector Moral Design Strategy

  Hoe krijgen we de menselijke maat terug in geavanceerde technologie? Dat is de kernvraag van het lectoraat van Bart Wernaart. Hij wil een brug slaan tussen technologie, maatschappij en ethiek.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'onderzoek'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Zien, doen en leren

Onderzoek: medische ventilatoren voor ontwikkelingslanden

Het onderzoek van docent-onderzoeker Jeedella Jeedella is een mooi voorbeeld van praktijkgericht onderzoek dat bijdraagt aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken, in dit geval de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Hij werkt samen met onder meer studenten aan een ‘eenvoudige’ medische ventilator, goedkoper en makkelijker te onderhouden.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Onderzoekend

Zoekwijzer

Zoekwijzer is een uitgebreide online cursus op het gebied van Informatievaardigheden, waarin je alles leert over het zoeken, beoordelen, selecteren en verwerken van bronnen voor studie en onderzoek.

Locatie
Online
Lees verder
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Fontys Innoversity

In dit netwerk werk je samen met collega's van verschillende instituten en diensten aan onderwijsinnovatie binnen Fontys Hogeschool, vanuit een veranderkundig en onderwijskundig perspectief.

Locatie
NTB
Lees verder
 • Onderzoekend

Training Research Data Management

De training RDM richt zich op onderzoekers bij Fontys die meer kennis en vaardigheden willen ontwikkelen rondom het veilig, duurzaam en gestructureerd beheren en het verwerken van onderzoeksgegevens (research data).

Locatie
Online
Duur
1 dagdeel
Startdatum
Meerdere startdata
Lees verder
 • Onderzoekend

Fontys Promovendi Groep

Fontys heeft een netwerk opgezet voor en door Fontys collega's die met promotieonderzoek bezig zijn, dit willen opstarten (pre-promovendi) of al gepromoveerd zijn.

Locatie
Lees verder