Onderzoekend

Onderwijs en onderzoek gaan bij Fontys hand in hand. Lectoren, docenten en studenten werken samen met het werkveld aan maatschappelijke vraagstukken - Fontys for Society. Op deze pagina lees je wat dat betekent in de praktijk. 

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Onderzoekend Fontys'

 • 3 augustus
 • Vitaal
 • Onderzoekend

Fontys onderzoekt post-covid onder eigen medewerkers

Els van Westrienen en Manon Peeters van Fontys Paramedisch gaan onderzoek doen naar post-covidklachten bij medewerkers. Want daar is nog veel over onbekend. Wat betreft klachten én omvang.

Lees verder
 • 29 november
 • Onderzoekend

Heel Fontys informatievaardig met ‘Zoekwijzer’

Informatievaardigheden en een kritische houding zijn essentieel om in deze informatiemaatschappij te kunnen functioneren. Informatiespecialisten van Fontys maakten daarom de online cursus Zoekwijzer.

Lees verder

Boegbeelden

  Danae Bodewes, onderzoeker Learning Society

  Hoe kun je nieuwsgierigheid en ondernemerschap bij studenten prikkelen en verder ontwikkelen? Dat onderzoekt Danae Bodewes. Ze zette onder meer de leerlijn ‘de ondernemende student’ op.

  Lees meer

  Gerard Schouten, lector AI en Big Data

  Data spelen een sleutelrol in het werk van Gerard Schouten. Ze bevatten veel meer informatie dan je kunt bedenken en dat is een spannend idee. Big Data kunnen bijdragen aan uitdagend en actueel onderwijs, is zijn visie.

  Lees meer

  Bart Wernaart, lector Moral Design Strategy

  Hoe krijgen we de menselijke maat terug in geavanceerde technologie? Dat is de kernvraag van het lectoraat van Bart Wernaart. Hij wil een brug slaan tussen technologie, maatschappij en ethiek.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'onderzoek'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Agenda

Extra inspiratie: zien en luisteren

Onderzoek: Smart mobility voor een efficiënte infrastructuur

In deze video vertellen Bas Geleijns, docentonderzoeker lectoraat Future Powertrain, en Lucas Wouters, student aan Fontys Hogeschool, meer over hoe zij proberen om de wegomstandigheden veiliger te maken. Dit door onderzoek, onderwijs en het werkveld te combineren op de Automotive Campus in Helmond, dé automotive hotspot van Nederland.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder
 • Onderzoekend

Inclusive Deep Dive voor onderzoekers

Wil jij een stevige kennisbasis over inclusie en diversiteit? Ben je op zoek naar een concrete aanpak hoe je inclusie (op verschillende niveaus) als basis in je eigen organisatie en als onderzoeker toepast én daarmee je eigen veranderopgave kunt activeren? Dan is de deze Inclusive Deep Dive iets voor jou!

Locatie
Eindhoven
Duur
5 bijeenkomsten
Startdatum
12 september
Lees verder
 • Onderzoekend

Intervisie voor lectoren

Waar loop jij tegen aan in jouw rol als lector? Samen met een kleine groep collega lectoren binnen Fontys ga je, onder begeleiding van een ervaren facilitator, aan de slag rondom vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk.

Locatie
Eindhoven
Duur
4 bijeenkomsten
Startdatum
12 oktober
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend

Post-bachelor Talentprofessional

Wil jij ontdekken hoe jij jouw expertise op talentontwikkeling in korte tijd vergroot? Maar daarnaast hoe jij met talentinterventies binnen jouw team zorgt voor meer betrokkenheid, bevlogenheid en werkgeluk? Dan is dit het moment om jezelf in te schrijven voor de post-bachelor Talentprofessional.

Locatie
Eindhoven
Duur
6 dagen
Startdatum
29 november
Lees verder
 • Onderzoekend

Zoekwijzer

Zoekwijzer is een uitgebreide online cursus op het gebied van Informatievaardigheden, waarin je alles leert over het zoeken, beoordelen, selecteren en verwerken van bronnen voor studie en onderzoek.

Locatie
Online
Lees verder