Duurzaam

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van Fontys. Het is verweven in de bedrijfsvoering, het onderzoek en het onderwijs. Lees hier wat dit betekent voor iedereen en wat je zelf kunt bijdragen.

Nieuws en achtergrond

 • 14 februari
 • Duurzaam

Leren van de natuur in circulaire economie

Docent-onderzoeker Yvonne van Lith vertelt hoe biomimicry een rol speelt bij de circulaire economie. Biomimicry laat zich inspireren door vormen en structuren uit de natuur, die vaak heel energie- en materiaalzuinig zijn.

Lees verder
 • 7 februari
 • Duurzaam

Roll up-banners weggooien? Dat hoeft niet meer

Op allerlei vlakken probeert Fontys te verduurzamen. Jeannine Niezing-Kisters en Lisette Knopper van Dienst Marketing en Communicatie kwamen op het idee om de roll up-banners, het gaat om honderden, te gaan hergebruiken. Hoe pakten ze dat aan?

Lees verder
 • 4 december
 • Duurzaam

Op pad met Amber

Communicatiemedewerker Yvette Laros wilde niet langer wegkomen met ‘smoesjes’ om toch de eigen auto te pakken, en ging op pad met Amber. Viel het mee?

Lees verder
 • 29 november
 • Duurzaam

Duurzame inspiratie op driedaags Duurzaamheidsevent Fontys

Op drie locaties, op drie verschillende dagen, kunnen studenten en medewerkers begin december kennismaken met wat Fontys heeft te bieden op het gebied van duurzaamheid: in de bedrijfsvoering, het onderwijs en onderzoek. Met sprekers van buitenaf en mooie voorbeelden van Fontys zelf.

Lees verder

Boegbeelden

  Fons Claessen, projectleider circulariteit en duurzaamheid

  Samen met studenten de wereld een stukje mooier maken. Door duurzamer te leven, met aandacht voor de omgeving. Daarvoor staat Fons Claessen.

  Lees meer

  Eugène Thijssen, minor Circulaire Economie

  De ambities voor een circulaire samenleving zijn fors. Er kunnen niet genoeg studenten al in hun studie mee bezig zijn, vindt Eugène Thijssen.

  Lees meer

  Jifke Sol, lector Circulaire Transitie

  Jifke Sol is als lector met name voor het mkb in Brabant aanspreekpunt en verbinder voor initiatieven over de energietransitie, circulaire economie en sociale innovatie.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'duurzaam Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Hoe draagt Fontys bij aan een duurzame wereld?

In deze video zie je mooie voorbeelden van hoe Fontys in haar bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek bijdraagt aan een een duurzame wereld.

English version

Ontwikkelmogelijkheden

 • Talentgericht
 • Duurzaam

Leidinggeven aan professionals

Ben jij die professional die wil doorgroeien in zijn vak? Of kun je als leidinggevende doorgroeien maar mis je de juiste kennis, vaardigheden en handvatten? Dan is de cursus 'Leidinggeven aan professionals' iets voor jou!

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Duurzaam

SKE (Seniorkwalificatie Examinering)

De training Seniorkwalificatie examineren (SKE) is een vervolg op de training Basiskwalificatie examineren (BKE). Je verdiept je in toetsgerelateerde vraagstukken uit je eigen praktijk, bijvoorbeeld als lid examencommissie of lid toetscommissie/leerplancommissie/curriculumcommissie. Je verzamelt bewijsmateriaal voor de verschillende kwaliteiten en vraagt aan je collega's en peers om feedback.

Locatie
Eindhoven
Lees verder
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Fontys Innoversity

In dit netwerk werk je samen met collega's van verschillende instituten en diensten aan onderwijsinnovatie binnen Fontys Hogeschool, vanuit een veranderkundig en onderwijskundig perspectief.

Locatie
NTB
Lees verder
 • Duurzaam

Coachen van leerprocessen in groepen

Binnen iFontys, fontysbreed innovatienetwerk, hebben we al tien jaar ervaring met innovatieve didactiek in verschillende opleidingscontexten. Deze didactiek kenmerkt zich door sterke focus op de toekomstige arbeidsmarkt, vertrouwen in de student als eigenaar van zijn leerproces, sterke focus op teamleren, de docent als coach en toetsing/ feedback als natuurlijk onderdeel van het leerproces (formatief en just in time).

Locatie
Meerdere locaties
Lees verder
 • Duurzaam

Coachen met ACT (Acceptatie en Commitment Training)

Coachen met ACT biedt docenten de kans om te coachen en te begeleiden vanuit wetenschappelijke onderbouwde en effectief bewezen methode. De methodiek ACT legt nadruk op eigenaarschap en regie van het eigen leven.

Locatie
Tilburg
Duur
5 dagen
Startdatum
11 mei
Lees verder