Duurzaam

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van Fontys. Het is verweven in de bedrijfsvoering, het onderzoek en het onderwijs. Lees hier wat dit betekent voor iedereen en wat je zelf kunt bijdragen.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Duurzaam Fontys'

 • 12 juli
 • Duurzaam

Oud meubilair in een nieuw jasje

Even alle meubilair van Fontys "circulair"... zo makkelijk gaat dat niet. Eveline Migo en Eline de Groot leggen uit hoe zij dat voor elkaar kregen. 'We zochten bewust naar een partij die vooroploopt en waar we ons aan kunnen optrekken.'

Lees verder

Boegbeelden

  Fons Claessen, projectleider Euregional Sustainability Center

  Samen met studenten de wereld een stukje mooier maken. Door duurzamer te leven, met aandacht voor de omgeving. Daarvoor staat Fons Claessen.

  Lees meer

  Eugène Thijssen, minor Circulaire Economie

  De ambities voor een circulaire samenleving zijn fors. Er kunnen niet genoeg studenten al in hun studie mee bezig zijn, vindt Eugène Thijssen.

  Lees meer

  Jifke Sol, lector Circulaire Transitie

  Jifke Sol is als lector met name voor het mkb in Brabant aanspreekpunt en verbinder voor initiatieven over de energietransitie, circulaire economie en sociale innovatie.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'duurzaam Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Hoe draagt Fontys bij aan een duurzame wereld?

In deze video zie je mooie voorbeelden van hoe Fontys in haar bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek bijdraagt aan een een duurzame wereld.

English version

Ontwikkelmogelijkheden

 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder
 • Talentgericht
 • Duurzaam
 • Toetsing

Fontys lerend netwerk - Eigentijds toetsen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maak gebruik van de kennis en ervaring van collega onderwijskundigen.

Locatie
Online
Duur
2 uur
Startdatum
Meerdere startdata
Lees verder
 • Duurzaam

Methodetraining Agile/Scrum

Wil je als professional sneller en effectiever werken? Wil je graag je team beter laten samenwerken en meer resultaat behalen? Dan is het volgen van deze Agile/Scrum training een uitstekende keuze!

Locatie
Eindhoven
Duur
1 dag
Startdatum
Meerdere startdata
Lees verder
 • Duurzaam

Slaap: fundament van een gezonde levenstijl

In deze cursus leggen we het slaapsysteem uit vanuit een neurobiologische invalshoek. Je leert de kenmerken en het belang van slaap, de slaapfases en slaapcycli.

Locatie
Eindhoven
Duur
1 trainingsdag
Lees verder
 • Duurzaam
 • Vitaal

Cursus Bewegen in de openbare ruimte

Sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt een steeds grotere tak van sport. Het aantal beoefenaars van duursporten zoals hardlopen, skeeleren, fietsen en wandelen is in de laatste jaren ontzettend veel gestegen. Inmiddels beoefent ongeveer één op de vijf mensen één of meerdere van deze sporten wekelijks. Reden genoeg om je als beleidsmaker of buurtsportcoach verder te ontwikkelen op dit gebied.

Locatie
Externe locatie
Duur
3 dagen
Startdatum
26 september
Lees verder