Eugène Thijssen, minor Circulaire Economie

Onlangs ben ik begonnen aan m’n 32ste ‘seizoen’ bij Fontys, diverse jaren daarvan heb ik doorgebracht in de functie van opleidingsmanager van de opleiding Financial Services Management en van de opleiding Vastgoed & Makelaardij. Daarvóór - maar dat was “ver in de vorige eeuw” - ben ik werkzaam geweest bij de Rabobank én bij een bancair kennis- en opleidingsinstituut in Amsterdam (NIBE-SVV).

Vanuit m’n financieel-economische achtergrond ben ik via mijn interesse in beleggen in duurzaamheid de circulaire wereld ingerold. Sinds een jaar of zes ben ik geen opleidingsmanager meer en fungeer ik (onder andere) als coördinator van de Fontysminor Circulaire Economie.

Inspiratie

In die functie werk ik graag planmatig en georganiseerd en laat ik me graag inspireren. Bijvoorbeeld door het boek dat ik recent las: Vlindereconomie, van groei naar ontwikkeling van Jack Cox. Ik zoek dan naar mogelijkheden om de opgedane inspiratie ergens in de minor toe te passen. Daaraan bouwen, samen met de collega’s van ons minorteam, geeft me energie.

Dat geldt ook voor de omgang met studenten, die ik graag prikkel tot presteren. Ik leer ze graag de juiste vragen te stellen. Als ik hen zie groeien naar de gamechangers van de toekomst kan ik genieten. Gesprekken met hen en met de bedrijven waarvoor ze onderzoek verrichten zijn erg waardevol. Zo leren we veel van elkaar!

Forse ambities

De circulaire ambities zijn fors. Dat doet een beroep op “de politiek”, op bedrijven en op elk individu. De minor Circulaire Economie levert daarom per definitie een bijdrage aan het mooie Fontys for society-concept. Graag wil ik meer studenten inspireren om hieraan een bijdrage te leveren, want zíj zullen ’t moeten gaan doen. Mochten Fontyscollega’s studenten kennen die hierin zijn geïnteresseerd, dan zou ik zeggen: stuur ze maar door!

Contact