Talentgericht

Bij Fontys kunnen studenten hun talenten optimaal ontwikkelen. Op deze pagina vind je nieuws, een overzicht van initatieven - van communities tot kenniscentra - en mooie verhalen van medewerkers over hoe zij studenten daarbij ondersteunen.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Talentgericht Fontys'

 • 12 september
 • Talentgericht

Fontysstudenten leren kiezen dankzij My Student Journey

Studenten maken tijdens hun studie keuzes over zaken als de minor, stage en eventuele toekomstplannen. Het maken van de juiste keuze is geen vanzelfsprekendheid, daar is zelfregie en zelfinzicht voor nodig. My Student Journey gaat studenten precies daarmee helpen.

Lees verder

Boegbeelden

  Evelyne Meens, expert studentenwelzijn en -succes

  Hoe zorg je voor gelukkige en succesvolle studenten? Dat onderzoekt Evelyne Meens, beleidsmedewerker bij Studentvoorzieningen.

  Lees meer

  Roel Martens, projectleider onderwijsvernieuwing

  Onderwijsvernieuwing en het begeleiden van docenten daarbij, dat is de core business van Roel Martens. Denk aan blended learning, het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en docentcoaching.

  Lees meer

  Miranda Snoeren, lector Professionele Werkplaatsen

  Miranda Snoeren onderzoekt hoe de samenwerking tussen verschillende soorten organisaties, zoals onderwijs en werkveld, beter kan. Niet for society, maar with society, wat haar betreft.

  Lees meer

  Esther Tonnaer, consultant studentcoaching

  'Het gaat erom dat we een community zijn waar ieder mens zich gezien en geaccepteerd voelt (van mens tot mens) en zich kan ontwikkelen.’

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'talentgericht Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Agenda

Extra inspiratie: luisteren en kijken

Binnen Fontys wordt blended onderwijs al op vele plekken ontwikkeld en toegepast. Ben je zelf bezig met het (door)ontwikkelen van je onderwijs of gewoon nieuwsgierig wat anderen doen? Laat je inspireren. Beluister de podcastserie op spotify. Bekijk de reportages op youtube. Lees meer op de pagina Blended Learning.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht

Informatiebijeenkomst auteursrecht

Tijdens deze bijeenkomst worden praktijkcasussen en actuele zaken op het gebied van auteursrecht behandeld.

Locatie
Eindhoven
Duur
2 uur
Startdatum
22 februari
Lees verder
 • Talentgericht
 • Inclusief

Professionele Leergemeenschappen Internationale Competenties

Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) heeft vanuit het project Internationale Competenties een tweetal Professionele Leergemeenschappen opgericht. Deze leergemeenschappen hebben als doel om onderwijsprofessionals en lerarenopleiders op een reflectieve en effectieve manier met elkaar in gesprek te laten gaan over hoe ze ervoor kunnen zorgen dat kinderen en jongeren van nu goed kunnen functioneren in onze snel veranderende maatschappij.

Locatie
Tilburg
Duur
2 uur
Startdatum
11 oktober
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Wet- en regelgeving

Training nieuwe leden examencommissies

Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de belangrijkste wettelijke taken en bevoegdheden van de examencommissie, waarbij het borgen van de toetskwaliteit en het eindniveau van de opleiding centraal staan. Onderlinge kennisdeling wordt tijdens deze bijeenkomst aangemoedigd.

Locatie
Meerdere locaties
Duur
1 bijeenkomst
Lees verder