Talentgericht

Bij Fontys kunnen studenten hun talenten optimaal ontwikkelen. Op deze pagina vind je nieuws, een overzicht van initatieven - van communities tot kenniscentra - en mooie verhalen van medewerkers over hoe zij studenten daarbij ondersteunen.

Nieuws en achtergrond 'Talentgericht Fontys'

 • 19 februari
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Uitgelicht

Fontys innoveert met technologie - jouw idee is geld waard 

Fontys roept medewerkers en studenten op om ideeën in te dienen waarbij technologie wordt ingezet om het onderwijs te verbeteren. Goede ideeën worden beloond met een subsidie van 4000 euro.

Lees verder
 • 29 januari
 • Talentgericht

‘Blended learning is meer dan een paar online tools'

'Met blended learning kun je onderwijs gemakkelijker toespitsen op wat de student nodig heeft. Het is veel flexibeler dan enkel klassikaal onderwijs.’ Lees hoe Daniël Fermont van OSO dat doet in zijn onderwijs.

Lees verder
 • 10 januari
 • Talentgericht

‘Anderen helpen kan alleen als je zelf lekker in je vel zit’

Binnen Fontys Pedagogiek besloten ze studentenwelzijn écht op de kaart te zetten: in twee jaar tijd werden meer dan twintig activiteiten georganiseerd, waarbij één zelfs koningin Máxima en onderwijsminister Robbert Dijkgraaf, aanwezig waren.

Lees verder

Boegbeelden

  Evelyne Meens, expert studentenwelzijn en -succes

  Hoe zorg je voor gelukkige en succesvolle studenten? Dat onderzoekt Evelyne Meens, beleidsmedewerker bij Studentvoorzieningen.

  Lees meer

  Roel Martens, projectleider onderwijsvernieuwing

  Onderwijsvernieuwing en het begeleiden van docenten daarbij, dat is de core business van Roel Martens. Denk aan blended learning, het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en docentcoaching.

  Lees meer

  Miranda Snoeren, lector Professionele Werkplaatsen

  Miranda Snoeren onderzoekt hoe de samenwerking tussen verschillende soorten organisaties, zoals onderwijs en werkveld, beter kan. Niet for society, maar with society, wat haar betreft.

  Lees meer

  Esther Tonnaer, consultant studentcoaching

  'Het gaat erom dat we een community zijn waar ieder mens zich gezien en geaccepteerd voelt (van mens tot mens) en zich kan ontwikkelen.’

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'talentgericht Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Agenda

Extra inspiratie: luisteren en kijken

Binnen Fontys wordt blended onderwijs al op vele plekken ontwikkeld en toegepast. Ben je zelf bezig met het (door)ontwikkelen van je onderwijs of gewoon nieuwsgierig wat anderen doen? Laat je inspireren. Beluister de podcastserie op spotify. Bekijk de reportages op youtube. Lees meer op de pagina Blended Learning.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Talentgericht
 • Inclusief

Intercultural Awareness

De basistraining ‘Intercultural Awareness’ geeft je kennis, inzicht en praktische handvatten om met interculturele diversiteit om te gaan. De training is geschikt voor álle Fontys medewerkers die meer willen leren over dit onderwerp en/of met veel verschillende culturen in aanraking komen.

Locatie
Eindhoven
Duur
1.5 dag
Startdatum
16 mei
Lees verder
 • Talentgericht
 • Vitaal

Cursus Werkgelukexpert- Implementatie op de werkvloer

Deze cursus biedt je handvatten, tools en theorie over het thema werkgeluk. Deze kennis ondersteund je in het zetten van stappen in jouw team, afdeling, organisatie enz. omtrent het thema werkgeluk om een gezamenlijk resultaat te behalen. De cursus is geschikt voor sleutelfiguren in de organisatie. Daarnaast wordt je ook een expert op gebied van het thema werkgeluk!

Locatie
Eindhoven
Duur
5 trainingsdagen
Startdatum
14 maart
Lees verder
 • Talentgericht

Studeerbare programma's, studentcoaching en verwijzing

Fontys stopt vanaf studiejaar 2024-2025 met het uitreiken van studieadviezen met een bindend karakter. Dit kan vragen om extra aandacht voor de studeerbaarheid van de opleidingen, de wijze waarop studentcoaches hun coachende rol invullen en een herinrichting vragen van de verwijzing in de propedeutische fase. Daarom is deze handreiking over studeerbare programma’s, studentcoaching en verwijzing opgesteld.

Locatie
Lees verder
 • Talentgericht

Teams Community Leidinggevenden Fontys

Deze Teams Community is de plek waar je andere leidinggevenden bij Fontys ontmoet. Een plek voor en door leidinggevenden. Wordt deel van deze groeiende community!

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder