• 25 juli

Hoe kwam Fontys Hub tot stand? 

Hoe kunnen we binnen Fontys verhalen en informatie beter delen, op één centrale en overzichtelijke plek? Vanuit die vraag ontstond dit platform. Op Fontys Hub vind je mooie en inspirerende verhalen van collega’s, plus allerlei informatie die bijdraagt aan je eigen groei én die van Fontys als organisatie.

Op Fontys Hub staan bovendien alle ontwikkelmogelijkheden die Fontys aan haar werknemers aanbiedt. Van workshops tot cursussen en van leerzame podcasts tot webinars. Op deze Ontwikkel jezelf-pagina kun je binnenkort ook een test doen om uit te vinden welke professionele rol bij jou past en waar je ontwikkelmogelijkheden liggen.

Opzet platform

De meerjarenvisie Fontys for Society is de leidraad van Fontys Hub. Daarin verwoordt de organisatie waar ze wil staan in 2025: optimaal talentgericht, wendbaar en onderzoekend. Daarnaast wil de hogeschool de thema’s duurzaam, vitaal en toegankelijk en inclusief verankeren in haar dna.

Hoe werkt Fontys daaraan, wie zijn voortrekkers en wat kun je zelf doen? Daarover schrijft Fontys Hub. Op de hoofdpagina vind je elke week een paar nieuwe ‘uitgelicht’-artikelen. De mooiste verhalen van die week. Een agenda, een carrousel met nieuwsberichten en onderaan een reeks met de laatste cursussen/trainingen die Fontys aanbiedt, maken de pagina compleet.

Ben je op zoek naar meer verdieping? Wil je alles weten over duurzaamheid, hoe de organisatie zich ontwikkelt of bijvoorbeeld of je kunt bijdragen aan praktijkgericht onderzoek? Klik dan op een van de themapagina’s in het menu bovenin de pagina. Daar vind je de boegbeelden van een bepaald thema. Wie zijn de voortrekkers of vooroplopers bij Fontys, maar ook: wat loopt er allemaal al aan projecten en welke netwerken zijn er?

Wie maken dit platform?

Om dit platform levend en actueel te houden en de kwaliteit te waarborgen, heeft Fontys Hub een actieve redactie. Het redactieteam wordt gevormd door een klein netwerk van communicatieadviseurs. Zij halen uit de afzonderlijke programma's en projecten op wat er speelt. Een hoofd- en eindredacteur coördineren deze input en bewaken de kwaliteit.

Wij stellen ons bewust aan je voor, omdat wij graag feedback op en input voor ons platform ontvangen. Heb je goede ideeën voor Fontysbrede verhalen, die gaan over de genoemde thema’s? Neem dan contact op met een van de redactieleden. Direct mailen kan ook naar hub@fontys.nl.

Ontbreekt jouw project in het overzicht op de themapagina’s? Geef dit dan ook door aan onze redactie. Fontys Hub wil interactief zijn, graag reactie op artikelen ontvangen en staat open voor alle goede ideeën van de Fontysgemeenschap.

Doorontwikkeling

De lancering, de eerste verhalen ... het is het begin, maar we willen zeker ook doorontwikkelen. Naar meer keuzemogelijkheden bijvoorbeeld en je eigen pagina kunnen aanmaken. Dat komt later. Voor nu: veel plezier!

Contact

Petra Biesheuvel en Petra Merkx

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.