Inclusief

Fontys werkt aan een toegankelijke en inclusieve campus, waar iedereen zich welkom en gezien voelt. Lees op deze pagina hoe de hogeschool dat wil bereiken, waar je kunt aansluiten of laat je inspireren door de verhalen van anderen.

PODCAST - In een reeks podcasts geeft Fontysmedewerker Ronald Scheer medewerkers en studenten uit de LHBTQIA-gemeenschap een stem.

Nieuws en achtergrond thema Inclusief

 • 10 januari
 • Inclusief

Nieuwjaarsbijeenkomst over sociale veiligheid

Wat was jouw eyeopener vandaag? Die vraag stelde Fontys Hub aan verschillende deelnemers aan de themamiddag over sociale veiligheid, op maandag 9 januari, voorafgaand aan de Nieuwjaarsbijeenkomst van Fontys.

Lees verder
 • 19 december
 • Talentgericht
 • Inclusief
 • Vitaal

Hoe ga je als docent om met student die dreigt vast te lopen?

Studentendecaan Pieternel Brughuis en docent en tutor Joost Maes hebben elkaar al gevonden in hun wens om studenten goed door hun studie te loodsen en delen hun ervaringen. Plus 7 belangrijke tips voor álle docenten.

Lees verder

Boegbeelden

  José Schardijn, vertrouwenspersoon

  Ieder mens heeft recht op een veilige en integere werkplek. Daar staat José Schardijn voor. Ze helpt medewerkers en studenten daarbij. Ook geeft zij advies.

  Lees meer

  Ilonka van der Sommen, autismespecialist

  Sense of beloning, voelen dat je erbij hoort, is voor iedereen belangrijk en Fontys wil er alles aan doen dat dit voor iedereen geldt. Vanuit verschillende rollen werkt Ilonca van der Sommen daaraan mee.

  Lees meer

  Debbie Jarec, consultant Studentvoorzieningen

  “Verbinden” en “verder brengen” staan centraal in het werk van Debbie Jarec. Bijvoorbeeld voor de communities van Fontys.

  Lees meer

  Cheryl McDowall, Inclusieve samenleving

  Hoe ga je om met verschillen in een diverse samenleving? Dát maakt een inclusieve samenleving en daarvoor zet programmamanager en docent Cheryl McDowall zich in.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema toegankelijkheid en inclusie'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Zien, doen en leren


Vlechtwerk: diversiteit in alle facetten

Dit diversiteitsvlechtwerk van Movisie verbeeldt de twaalf diversiteitsfactoren. Waarom is diversiteit herkennen en erkennen belangrijk? Een persoon is ... more than meets the eye. Elk individu bestaat uit een combinatie van persoonskenmerken en heeft uiteenlopende behoeftes en talenten. Meer weten over hoe Fontys dit vlechtwerk inzet? Lees er meer over in dit artikel.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Inclusief

Professionalisering 'See through'

Beleven en ontwikkelen van afstemming op diversiteit. Het lectoraat Waarderen van diversiteit (Fontys OSO) organiseert professionalisering voor medewerkers van Fontys.

Locatie
Tilburg
Duur
3 bijeenkomsten/middagen
Startdatum
07 november
Lees verder
 • Wendbaar
 • Inclusief

Autisme op de werkvloer

In deze training brengen we jouw taken en verantwoordelijkheden als professional in kaart. Je koppelt theorie rondom autisme aan jouw eigen praktijk en gaat op onderzoek uit. We geven jou richting om dilemma’s te herkennen en om te vormen naar oplossingen.

Locatie
Den Bosch
Lees verder
 • Inclusief

(online) Masterclass Diversiteit en Inclusie

Topmodel Loiza Lamers gaat met studenten van de verschillende Fontys opleidingen in gesprek over haar carrière, de uitdagingen waar ze als transgender persoon mee te maken heeft en wat we daar als samenleving van zouden kunnen en moeten leren.

Locatie
Lees verder
 • Inclusief

Leernetwerk internationale en interculturele competenties

Heb je de training Intercultural Awareness al gevolgd of heb je hier op een andere manier al kennis van opgedaan en ben je geïnteresseerd in aanvullende professionalisering op dit thema? Meld je dan aan!

Locatie
Duur
3 keer per jaar
Startdatum
Op aanvraag
Lees verder
 • Inclusief

Coachingstraject voor cultuur responsief onderwijs

De focus van het coachingstraject voor cultuur responsief onderwijs ligt op het ontwikkelen van cultuur responsieve lesmaterialen en lesstrategieën voor je eigen onderwijscontext.

Locatie
Tilburg
Duur
3 (halve) dagen
Startdatum
09 mei
Lees verder