Wendbaar

Om goed onderwijs en onderzoek te kunnen faciliteren aan 5.000 medewerkers en ruim 44.000 studenten is het van belang dat Fontys zich kan aanpassen aan veranderingen. Lees op deze pagina hoe Fontys een wendbare organisatie wil worden.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Wendbaar Fontys'

 • 11 september
 • Wendbaar

Training voor ‘iedereen die iets met projectmanagement doet’

Ben jij in je dagelijkse werk bezig met projectmanagement? Dan is de training Projectmatig Creëren mogelijk iets voor jou. Melanie Tinus-Leenen en Martijn Hendrikx deden hem ook en leggen uit wat deze driedaagse training hen heeft gebracht.

Lees verder
 • 11 juli
 • Wendbaar

Goed leiderschap vraagt om kwetsbaarheid

Janneke Gielisse schreef voor haar masteropleiding bij TIAS een essay over leiderschap. Wat is volgens haar goed leiderschap en waaraan heeft Fontys op dit moment vooral behoefte? En waarom is het geven en ontvangen van feedback hierbij zo belangrijk?

Lees verder

Boegbeelden

  Sofie Moresi, Wendbare Professionals

  Samen met haar team ontwierp Sofie Moresi, programmaleider Wendbare Professionals, 8 rollen waarin professionals van Fontys zich verder kunnen ontwikkelen, met hun team of op persoonlijk vlak.

  Lees meer

  Monique van Gestel, portfoliomanager

  PMO is een nieuwe loot aan de tak bij het college van bestuur en Monique van Gestel geeft er leiding aan. Haar team zorgt voor sturing en professionalisering van de programma’s en projecten die voortkomen uit de strategie Fontys for Society.

  Lees meer

  Hub Gerats, corporate information security officer

  De veiligheid van digitale gegevens van Fontys beschermen, dat is de hoofdtaak van Hub Gerats. Het belang daarvan is in deze digitale wereld niet te onderschatten en er zijn nog flinke stappen te zetten.

  Lees meer

  Jakob Sutmuller, vastgoed- en campusontwikkeling

  De campus van de toekomst is een ‘sticky campus’, waar iedereen graag verblijft en blijft hangen. Die bovendien past bij de nieuwe onderwijsontwikkelingen. Daarvoor Jacob Sutmuller zich in.

  Lees meer

Agenda

Extra inspiratie: zien en luisteren

In deze podcast vertelt Sofie Moresi over de acht Fontysrollen die zij samen met haar collega's heeft ontwikkeld. Deze rollen helpen jou bij je ontwikkeling als professional. Want je bent meer dan alleen je functie. Je bent ook bijvoorbeeld een 'verbinder' of 'inspirator'. Hoe kun je je daarin verder ontwikkelen?

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'wendbaar Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht

Informatiebijeenkomst auteursrecht

Tijdens deze bijeenkomst worden praktijkcasussen en actuele zaken op het gebied van auteursrecht behandeld.

Locatie
Eindhoven
Duur
2 uur
Startdatum
22 februari
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Wet- en regelgeving

Training nieuwe leden examencommissies

Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de belangrijkste wettelijke taken en bevoegdheden van de examencommissie, waarbij het borgen van de toetskwaliteit en het eindniveau van de opleiding centraal staan. Onderlinge kennisdeling wordt tijdens deze bijeenkomst aangemoedigd.

Locatie
Meerdere locaties
Duur
1 bijeenkomst
Lees verder
 • Wendbaar
 • Wet- en regelgeving

Jurisprudentiebijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst worden recente uitspraken van het College van beroep voor de examens Fontys besproken. Tevens worden relevante oordelen van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, andere rechtsprekende instantie en (landelijke) beroeps- en klachtencommissies besproken.

Locatie
Meerdere locaties
Duur
1 bijeenkomst
Lees verder