Monique van Gestel, portfoliomanager

Mijn naam is Monique van Gestel – van Gils. Ik ben portfoliomanager bij Fontys en geef leiding aan het PMO. Wat is PMO en wat doet een portfoliomanager dan? Die vraag krijg ik vaak en dat leg ik graag uit.

PMO staat voor Portfolio Management Office. Bij PMO gaat het over het onderwijs en de organisatie van de toekomst. Fontys is een mooie organisatie met veel - soms te veel - ambities. Samen willen we ervoor zorgen dat Fontysstudenten nu en in de toekomst het best mogelijke onderwijs kunnen volgen en dat het werkveld optimaal profijt heeft van alles wat Fontys biedt. Niet voor niets is de titel van ons strategisch plan Fontys for Society.Vernieuwingen in het onderwijs en voor de organisatie doen we vaak in de vorm van veranderprogramma’s en projecten. Deze veranderprogramma’s en -projecten dragen bij aan de transitie van Fontys van onderwijsinstelling naar kennisinstelling, als vastgelegd in de organisatiestrategie Fontys for Society.

Het PMO houdt zicht op alle nu lopende en toekomstige veranderprogramma’s en –projecten. Het gaat dus over de vragen: doen we als Fontys de goede dingen? (dat zijn die programma’s en projecten die het meest bijdragen aan onze strategische doelen) en doen we de dingen goed? (hoe soepel loopt de realisatie van de gekozen programma’s en projecten of zijn er knelpunten waar keuzes of besluiten nodig zijn?).Als portfoliomanager ben ik verantwoordelijk voor de advisering aan het cvb, portfolioboard en directies over keuzes en besluiten die nodig zijn om de veranderopgaves van Fontys collectief te realiseren. Daarnaast ontwikkelt en beheert PMO alle tools, trainingen etc. die nodig zijn voor de binnen Fontys gekozen ontwikkelmethoden en is het PMO verantwoordelijk voor de professionalisering van het projectmanagement binnen Fontys. Ook kun je bij ons terecht als je wilt sparren over een veranderaanpak of hulp nodig hebt bij jouw programma of project.

Wil je meer weten over PMO en wat PMO je kan bieden, klik dan hier. Als portfoliomanager wil ik bijdragen aan een optimale besluitvorming door cvb en andere besluitvormers binnen Fontys en aan een goede uitvoering van de gekozen programma’s en projecten. Zodat wat nu nog toekomst is, straks realiteit is. Samen en in verbinding met elkaar, want alleen samen maken we van Fontys for Society een succes!

Contact