Neem een sneak peek op de nieuwe campus van Fontys

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de campusvernieuwing Rachelsmolen. Met de Virtuele showroom Rachelsmolen en de Augmented Reality App (AR) krijg je een mooie sneak peek hoe de campus eruit komt te zien. De AR-app kan gebruikt worden op een aantal plekken rondom het bouwterrein. De QR-codes staan op de bouwhekken rondom het terrein.

Live meekijken op de bouw kan via de webcam of door een echt kijkje te nemen tijdens een rondleiding. Inschrijven voor deze rondleiding kan hier (exclusief voor Fontysmedewerkers en -studenten).

Blijven plakken op de sticky campus

De campus wordt steeds meer een plek waar niet alleen onderwijs gegeven wordt, maar waar we elkaar vooral kunnen ontmoeten. Fontys bouwt aan een omgeving en aan ruimte waar ontmoeten, samenwerken en identiteitsvorming centraal staan: de basis voor Fontysstudenten. Met voor iedereen een herkenbare thuisbasis, maar ook met gedeelde onderwijsruimtes en voorzieningen zoals horeca, cultuur, sport en ontspanning. Fontys opent haar deuren voor het werkveld en voor onderwijspartners. Instituten en lectoraten werken ook steeds meer samen: opleidingsoverstijgend en gericht op maatschappelijk relevante thema’s.

Fontys Fieldlabs – short film 

Fontys investeert niet alleen in de campussen maar ook in hybride leeromgevingen. De plek of omgeving waar studenten en docenten steeds meer en intensiever samenwerken met het werkveld. Een fysieke leeromgeving in de beroepspraktijk, dus buiten de campus, noemen we een Fieldlab. In een Fieldlab wordt intensief samengewerkt met werkveldpartners die laagdrempelig te benaderen zijn. Dit draagt bij aan ontmoeting en kennisontwikkeling. In deze short film worden zes fieldlabs van Fontys in beeld gebracht met achtergrond, de manier waarop de fieldlabs functioneren en de lessen die geleerd worden voor de toekomst.

Auteur: Marieke van de Laar

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.

Lees meer over de campus

  • 12 september
  • Duurzaam

Stephan Smits: ‘Duurzaamheid is de standaard’

Zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en strategische keuzes over (het behoud van) gebouwen. Stephan Smits houdt zich er als Projectleider Vastgoed Beheer dagelijks mee bezig. Hij is dus de aangewezen persoon om meer te vertellen over de vorderingen op het gebied van energie en klimaat.

Lees verder