Ben jij een talentgerichte leidinggevende?

De Talentgericht Leiderschap Zelfscan (TLZ) geeft leidinggevenden aanknopingspunten om zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van talentgericht leiderschap. Met deze zelfscan ontdekken zij wat ze nog kunnen leren op het gebied van talentgericht leiderschap.

Welke stijl heb jij als leider en hoe zorg je ervoor dat jouw teamleden hun talenten volop kunnen ontwikkelen? Om leidinggevenden bij die vragen te helpen, heeft lectoraat Dynamische Talentinterventies de Talentgericht Leiderschap Zelfscan (TLZ) ontwikkeld. Deze scan geeft leidinggevenden aanknopingspunten om zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van talentgericht leiderschap.

Leidinggevenden zijn een belangrijke schakel in het stimuleren van talentontwikkeling. Toch is “talentgericht leiderschap” niet altijd vanzelfsprekend. Zo vragen leidinggevenden zich bijvoorbeeld af of zij überhaupt verantwoordelijk zijn voor de talentonwikkeling van hun medewerkers. Bovendien zijn zij zich vaak niet bewust van gedrag dat (niet) bijdraagt aan talentontwikkeling van medewerkers.

De Talentgericht Leiderschap Zelfscan is bedoeld om op een laagdrempelige manier het bewustzijn van leidinggevenden over talentgericht leiderschap te vergroten. De directe gebruiker is de leidinggevende, maar het instrument kan bijvoorbeeld ook door HR-professionals ingezet worden ter ondersteuning van talenttrajecten of leiderschapsprogramma’s. Het invullen van de TLZ kost slechts 10 minuten tijd.

In de Zelfscan komen diverse onderdelen aan bod rondom talentgericht leiderschap. Denk hierbij aan de eigen rolopvatting, talentgericht leiderschapsgedrag en organisatorische aspecten die talentgericht leiderschap in de weg kunnen staan. Je kunt de scan in zijn geheel invullen, maar je kan er ook voor kiezen om slechts bij bepaalde onderwerpen stil te staan. Op basis van de antwoorden ontvang je een persoonlijk advies in de vorm van een pdf-document.

Wat biedt Fontys nog meer op het gebied van leiderschap en talent?

Doe de scan

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.