Bouw mee aan het kernverhaal over onderwijsvernieuwing bij Fontys

Fontys organiseert in oktober en november drie bijeenkomsten om samen het kernverhaal over onderwijsvernieuwing binnen Fontys te gaan bouwen: wat verbindt ons, waar zitten de overeenkomsten, wat inspireert ons? Iedereen is welkom.

‘Het kernverhaal van onze onderwijsvernieuwing kunnen we alleen samen maken’, zegt Ronald Philipsen, directeur Dienst Marketing en Communicatie en programmadirecteur Leven Lang Ontwikkelen. Hij is een van de initiatiefnemers van de bijeenkomsten.

Inspirerende gemene deler

Ronald Philipsen
Ronald Philipsen

Waarom is zo’n gezamenlijk verhaal belangrijk? ‘Afgelopen jaren is veel over onderwijsvernieuwing gesproken’, zegt Philipsen. ‘Binnen de opleidingen en instituten, met collega’s en studenten. En ook met het werkveld, dat nauw bij ons onderwijs is betrokken. En dat is goed. Juist door het delen van onze verschillende, soms uiteenlopende, perspectieven en ervaringen blijven we samen leren en komen we samen verder.'

'Nu is het moment aangebroken om óók te gaan bouwen aan ons gezamenlijke kernverhaal, een inspirerende gemene deler die we met trots kunnen uitdragen.’

Samen bouwen

Met nadruk nodigt Fontys iedereen uit deel te nemen aan een van de bijeenkomsten, een brede groep mensen met verschillende uitgangspunten, achtergronden en ervaringen. Niet alleen docenten, maar ook ondersteunende medewerkers, managers en studenten.

Docent communicatie Barbara Vugs gaat de sessies, die op drie Fontyslocaties plaatsvinden, in goede banen leiden.