Fontys Vitaal masterclass 1: de menstruatiecyclus

In deze masterclass hoor je (opnieuw) wat er met je lichaam gebeurt tijdens de cyclus, hoe de cyclus (net als het jaar) bestaat uit vier seizoenen (lente, zomer, herfst en winter), wat de effecten daarvan kunnen zijn op hoe je je voelt, op je humeur, op je behoefte aan intimiteit, op hoe je presteert en hoe je ermee om zou kunnen gaan.
Locatie
Online
Startdatum
08 maart

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar:
Expert | Kennisdeler

Omschrijving

Sommige vrouwen menstrueren zonder een centje pijn, andere zijn iedere maand dagen of zelfs weken van slag. Een cyclus gaat gepaard met grote pieken en dalen in de hormoonhuishouding. Die wisselingen hebben gevolgen voor hoe vrouwen zich voelen, waar ze (bijvoorbeeld qua eten) behoefte aan hebben en hoeveel energie ze hebben. Onze maatschappij gaat er stilzwijgend vanuit dat mensen iedere dag min of meer consistent presteren. Voor vrouwen die erg gevoelig zijn voor hun cyclus is dat lastig.

In deze masterclass hoor je (opnieuw) wat er met je lichaam gebeurt tijdens de cyclus, hoe de cyclus (net als het jaar) bestaat uit vier seizoenen (lente, zomer, herfst en winter), wat de effecten daarvan kunnen zijn op hoe je je voelt, op je humeur, op je behoefte aan intimiteit, op hoe je presteert en hoe je ermee om zou kunnen gaan. Ook de effecten van de pil, bijvoorbeeld op je libido en je gevoel van welbevinden, komen ter sprake en welke invloed je cyclus heeft op fysieke prestaties, bijvoorbeeld sporten. Verder krijg je een aantal nuttige tips.

Datum: woensdag 8 maart 2023

Tijd: 09:30 - 10:30 uur

De masterclass is online te volgen via deze link (aanmelden hoeft niet en via deze link kun je ook on demand terugkijken).

Meer info

Yuux Lin
yuux.lin@fontys.nl

Meer info over de masterclass

Kosten: € 0

Georganiseerd door: Dienst Personeel en Organisatie