Fontys Vitaal masterclass 2: de overgang

In deze masterclass hoor je wat er precies in je lijf gebeurt tijdens de overgang, welke gevolgen dat heeft en hoe je ermee kunt omgaan. Tip van de sluier: een verandering in je eetpatroon kan helpen.
Locatie
Online

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Expert | Kennisdeler

Omschrijving

In de overgang worden de laatste eitjes losgelaten. Al zo’n zes jaar voor de daadwerkelijke overgang wordt de cyclus onregelmatig. Na de laatste menstruatie houden sommigen vrouwen tot wel tien jaar klachten. De productie van oestrogeen in de eierstokken komt namelijk na de laatste menstruatie stil te liggen. Oestrogeen wordt gezien als een feel-good-hormoon. Het laat je huid glanzen, zorgt voor symmetrische gelaatstrekken en geeft je een vrouwelijk gevoel. Als dat wegvalt, heeft dat gevolgen voor je energie, je libido, je concentratievermogen, je humeur en je algehele gevoel van welbevinden. Het duurt vaak even voor je je weer tot die nieuwe situatie weet te verhouden. In deze masterclass hoor je wat er precies in je lijf gebeurt, welke gevolgen dat heeft en hoe je ermee kunt omgaan. Tip van de sluier: een verandering in je eetpatroon kan helpen.

Datum: woensdag 8 maart 2023

Tijd: 11:15 - 12:15 uur

De masterclass is online te volgen via deze link (aanmelden hoeft niet en via deze link kun je ook on demand terugkijken).

Meer info

Yuux Lin
yuux.lin@fontys.nl

Meer info over de masterclass

Kosten: € 0

Georganiseerd door: Dienst Personeel en Organisatie