Fontys Vitaal masterclass 3: testosteron

Vanaf het 35ste levensjaar neemt bij mannen de hoeveelheid testosteron af met ongeveer één procent per jaar. Daardoor verandert de balans testosteron-oestrogeen. Gevolg hiervan is o.a. minder energie, haantjesgedrag en libido, en meer zachtheid en empathie. Net als vrouwen die in de overgang zijn kunnen mannen die minder testosteron hebben enigszins in verwarring raken over wie ze zijn. Wat doet het met jou? En kun je er iets aan doen? Dat hoor je in deze masterclass.
Locatie
Online
Startdatum
08 maart

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar:
Expert | Kennisdeler

Omschrijving

Hoewel testosteron wordt gezien als een typisch mannelijk hormoon komt het – net als oestrogeen – zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Wel is er een significant verschil. Vrouwen hebben meer oestrogeen, mannen meer testosteron. Testosteron geeft energie en zelfvertrouwen maar maakt ook dat je meer op jezelf gericht bent en minder op de ander. In die zin staat testosteron haaks op oestrogeen, dat juist zorgt voor empathie en verbondenheid. Vanaf het 35ste levensjaar neemt bij mannen de hoeveelheid testosteron af met ongeveer één procent per jaar. Daardoor verandert de balans testosteron-oestrogeen. Gevolg: minder energie, haantjesgedrag en libido, en meer zachtheid en empathie. Maar ook minder sterke botten en minder spiermassa, iets wat (oudere) mannen die veel sporten bekend in de oren zal klinken.

In sommige functies komt testosteron van pas, in andere oestrogeen. Net als vrouwen die in de overgang zijn kunnen mannen die minder testosteron hebben enigszins in verwarring raken over wie ze zijn. Wat doet het met jou? En kun je er iets aan doen? Dat hoor je in deze masterclass. Tip van de sluier: ook hier kan leefstijl een belangrijke rol spelen.

Datum: woensdag 8 maart

Tijd: 14:00 - 15:00 uur

De masterclass is online te volgen via deze link (aanmelden hoeft niet en via deze link kun je ook on demand terugkijken).

Meer info

Yuux Lin
yuux.lin@fontys.nl

Meer info over de masterclass

Kosten: € 0

Georganiseerd door: Dienst Personeel en Organisatie