Ontwikkeltraject Bruggenbouwers

Kwaliteitscheck
Onderwijs en de beroepspraktijk werken steeds intensiever samen om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Samen leren en ontwikkelen is hierbij essentieel. Deze samenwerking vraagt om verbinders. Dit zijn professionals die mensen en organisaties met elkaar verbinden en gezamenlijk leren en ontwikkelen bevorderen. Zij brengen mensen en organisaties bijeen en faciliteren de (hybride) leeromgeving. Deze verbinders noemen we bij Fontys: bruggenbouwers.
Locatie
Eindhoven
Duur
5 daagse training
Startdatum
03 oktober

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Bruggenbouwer

Dit ontwikkeltraject is geschikt voor Fontys- en werkveldcollega’s die de rol van bruggenbouwer hebben in hybride leeromgevingen zoals een professionele werkplaats, living lab of andere vergelijkbare vormen.

Omschrijving

Bij Fontys leren en werken onze docenten en studenten steeds vaker samen met en in de beroepspraktijk. Je kunt hierbij denken aan een hybride leeromgeving, een professionele werkplaats, een living lab of andere vergelijkbare vormen. Docenten en professionals uit het werkveld werken binnen deze omgevingen samen als zogenaamde bruggenbouwers. Deze bruggenbouwers hebben een sleutelpositie in het ontwikkelen van deze omgevingen.

In dit ontwikkeltraject krijg je inzicht in het profiel van de bruggenbouwer en wordt er gewerkt aan diverse vaardigheden passend bij deze rol. Na een kennismaking om elkaar en elkaars leeromgevingen beter te leren kennen start het programma vanuit jouw rol als bruggenbouwer en zoomt verder uit naar de organisatie, het netwerk en de samenwerking. Je maakt kennis met andere professionals van verschillende organisaties die dezelfde rol uitvoeren waarbij er veel ruimte is om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Tot slot ga je in dialoog met een Fontys bestuurder over toekomstig beleid voor deze rol. Zo hopen we te bouwen aan een community van bruggenbouwers die elkaar ontmoeten en zich samen verder ontwikkelen in deze rol.

Tijdsinvestering: naast de 5 fysieke bijeenkomsten (4u) is er een investering van 8u in eigen tijd voor de schaduwopdracht. Meer informatie hierover ontvang je bij aanvang van het traject.

  Data

  • 3 oktober 2024 / 13.00 - 17.00 uur
  • 10 oktober 2024 / 13.00 - 17.00 uur
  • 31 oktober 2024 / 13.00 - 17.00 uur
  • 14 november 2024 / 13.00 - 17.00 uur
  • 28 november 2024 / 13.00 - 17.00 uur

  Meer info

  Margje Moonen
  m.moonen@fontys.nl

  link naar info webadres

  Kosten: € 975,00