SKE (Seniorkwalificatie Examinering)

De training Seniorkwalificatie examineren (SKE) is een vervolg op de training Basiskwalificatie examineren (BKE). Je verdiept je in toetsgerelateerde vraagstukken uit je eigen praktijk, bijvoorbeeld als lid examencommissie of lid toetscommissie/leerplancommissie/curriculumcommissie. Je verzamelt bewijsmateriaal voor de verschillende kwaliteiten en vraagt aan je collega's en peers om feedback.
Locatie
Eindhoven

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Docenten

Om je te ontwikkelen naar:
Expert | Organisator

Voor het volgen van de SKE training is het aanbevolen in bezit te zijn van je BKE certificaat. Voor certificering van SKE is BKE verplicht. Om je SKE aan te tonen, is het handig om in je dagelijks werk SKE gerelateerde taken uit te voeren.

Omschrijving

Deze training bereid je voor op je SKE certificering. Je verdiept je in vraagstukken uit je eigen praktijk, bijvoorbeeld als lid examencommissie of lid toetscommissie.

De SKE training is als volgt opgebouwd:

  • Een startgesprek, waarin we de training op hoofdlijnen doorlopen en stilstaan bij je voorkennis en ervaring.
  • De canvas bestaat uit vier modules. Voor iedere SKE kwaliteit één module.
  • Tijdens vijf bijeenkomsten van elk drie uur, verzamel je per kwaliteit bewijsmateriaal in je portfolio. Je vraagt aan je collega's en peers om feedback. Samen bespreek je het proces en de resultaten.
  • Met een virtuele voucher van één uur kun je specifieke (individuele) ondersteuning van het SKE portfolio aanvragen. Je bepaalt zelf wanneer je hier gebruik van wilt maken.

De gemiddelde tijdsinvestering in totaal is 60 uur.

Resultaat

Na afronding beschik je over een portfolio waarmee je je SKE kunt gaan aantonen. Certificering verloopt vervolgens via FKO.

Data

Nieuwe trainingsdata worden zo snel mogelijk bekendgemaakt. Mocht je interesse hebben in deelname, stuur dan een berichtje naar hrlearningdevelopment@fontys.nl. We voegen je toe aan de lijst met geïnteresseerden en houden je op de hoogte van de nieuwe trainingsdata.

Trainers: Fieke Tychon & Barbara Spieringhs

Meer info

Jessica van Brakel-Zhou
hrlearningdevelopment@fontys.nl

Kosten: € 550