Talentontwikkeling met iScreen

Kwaliteitscheck
Binnen Talentgericht onderwijs (TGO) wil Fontys studenten de kans geven om hun eigen talenten te ontdekken, te benutten en te ontwikkelen. Een talentscan is een goed hulpmiddel gebleken om studenten sneller en diepgaander inzicht te geven in hun talenten, kwaliteiten, wijze van communicatie. Fontys heeft iScreen gekozen als leverancier voor de talentscan.
Locatie

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Docenten | Studentcoaches | Leidinggevenden

Omschrijving

Binnen Talentgericht onderwijs (TGO) wil Fontys studenten de kans geven om hun eigen talenten te ontdekken, te
benutten en te ontwikkelen. Een talent-scan is een goed hulpmiddel gebleken om studenten sneller en diepgaander inzicht te geven in hun talenten, kwaliteiten, wijze van communicatie. Hierdoor wordt het zelfreflecterend vermogen van studenten gestimuleerd. Fontys heeft gekozen voor een instrument dat laagdrempelig te gebruiken is, direct inzicht geeft d.m.v. een verklarende rapportage en dat aanleiding geeft voor een coach om het goede gesprek met de student aan te gaan.

De Talentscan bestaat uit de vragenlijsten Communicatiestijl en Karakterprofiel (invullen duurt in totaal ca. 15 minuten).

  • De Communicatiestijl vragenlijst geeft inzicht in de voorkeur waarop iemand
    communiceert met anderen.
  • De Karakterprofiel vragenlijst brengt drijfveren in kaart: wat zijn iemands waarden en behoeften? De Fontys Talent-scan is zowel bij individuele coaching te gebruiken alsook bij het werken met groepen.

De Communicatiestijl vragenlijst geeft inzicht in de voorkeur waarop iemand communiceert met anderen. Het laat zien hoe iemand zich opstelt in een gesprek (meer luisterend/afwachtend of juist meer sturend) en waar diegene bij voorkeur over praat (meer gericht op de relatie of op de inhoud). Met die twee dimensies komen we tot vier communicatiestijlen die allemaal binnen een persoon, in meer of mindere mate, aanwezig zijn. De grafische weergave geeft helder weer voor welke communicatiestijl(en) de student de meeste voorkeur heeft en hij/zij
gemakkelijker laat zien.

De Karakterprofiel vragenlijst brengt drijfveren in kaart: wat zijn iemands waarden en behoeften? Het meet de dimensies focus (heb je aandacht voor de interne omgeving versus de externe omgeving?) en stabiliteit (heb je behoefte aan flexibiliteit of beheersing?). Met de twee dimensies komen we tot vier kwadranten. Binnen de vier kwadranten maken we onderscheid in twee drijfveren of gedragsstijlen.

Goed om te weten: de Talentscan kan naast studentontwikkeling ook ingezet worden bij personele ontwikkeling en teamontwikkeling.

Resultaat

  • Je krijgt inzicht in de modellen en de betekenis van de resultaten op Communicatiestijl en Karakterprofiel. Daarnaast leer je hoe je deze in de praktijk kunt inzetten.
  • Je gaat tijdens de training vooral praktisch aan de slag en leert scans te interpreteren.
  • Je krijgt uitleg over het testsysteem, dat je straks later zelf kunt gebruiken als je scans bij je studenten gaat afnemen.

Data en aanmelden

Een training duurt 1 volle dag. Daarna zijn er (optioneel) online Q&A bijeenkomsten van een uur waarbij we casuistiek bespreken.
De volgende dagen zijn mogelijk om deel te nemen:

  • Dinsdag 8 oktober 2024
  • Woensdag 6 november 2024
  • Dinsdag 19 november 2024
  • Maandag 2 december 2024

Als voorbereiding op de training dien je een e-learning module te doorlopen (deze duurt ca. 2 uur). Daarnaast ontvang je een uitnodiging om je eigen Talentscan te maken.

Locatie: iScreen, Berlicumseweg 12, 5248 NT, Rosmalen

Belangrijk om te weten:

  • Inschrijving voor de training sluit 2 weken voor aanvang van de trainingsdag.
  • De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers, als dit aantal niet gehaald is, wordt dit na sluiting
    van inschrijving bekendgemaakt.
  • Geef bij aanmelding aan: aantal personen (naam + e-mailadres), het instituut en voor welke datum jij je wil aanmelden: info@Iscreen.nl

Meer info

Bianca Peersman
b.peersman@Fontys.nl

Kosten: € 395 per persoon excl. btw

Georganiseerd door: Dienst Onderwijs en Onderzoek